Turistični boni

Osnovne informacije o unovčitvi turističnih bonov:

 1. Upravičenec je oseba s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji na dan 13. marca 2020:
   
 2. Turistične bone je mogoče unovčiti od 19.06.2020 do 31.12.2020 (zadnja nočitev 30. – 31.12.2020)
   
 3. Polnoletna oseba oziroma oseba, ki bo v letu 2020 dopolnila 18 let je upravičena do bona v višini 200  € – polnoletni upravičenec,
 4. Mladoletna oseba, ki ne izpolnjujejo starostnega pogoja, izpolnjujejo pa pogoj glede stalnega prebivališča, sje upravičena do bona v višini 50 € – mladoletni upravičenec.
   
 5. Turistični boni ne obstajajo v fizični obliki, ampak so evinterinai kot dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave Republike Slovenije eDavki, ki ga ima vsaka oseba in kjer je mogoče spremljati stanje bona.
   
 6. Turistični bonon se lahko unovči pri ponudnikih turističnih storitev v Sloveniji samo za nastanitve ali nastanitve z zajtrkom. Vse dodatne storitve (tuirsična taksa, kosilo, večerja, ……) se plačajo na recepciji hotela.
   
 7. Turistične bone lahko unovčite v poljubnih zneskih pri različnih ponudnikih v Sloveniji.
   
 8. Turistični bon za mladoletnega upravičenca unovčijo zanj starši oz. zakoniti skrbniki ali druga oseba, h kateri je mladoletni upravičenec z odločbo pristojnega organa zaupan v varstvo in vzgojo in za mladoletnega upravičenca dejansko skrbi (npr. rejnik).
   
 9. Turistični bon je prenosljiv med sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), med zakonci in zunajzakonskimi partnerji, med partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi, med otroci in njihovimi zakonskimi zastopniki, če to niso starši. V skladu z zakonom prenos med brati in sestrami ni mogoč.
   
 10. Turistični bon je mogoče prenesti le enkrat, in sicer v celotni vrednosti bona. Če je upravičenec bon že delno koristil, bona v preostali vrednosti ni mogoče prenesti.

Obrazci za plačilo s turističnim bonom:

 1. Potrditev unovčitve bona. (Priloga 1)
  Za hitrejšo prijavio na recepciji imejte s sabo že izpolnjen obrazec Priloga 1. S sabo imejte tudi fotokopije vseh oseb, ki bodo bivale v hotelu.
   
 2. Pooblastilo tretji osebi ua unovčitev bona (Priloga 2: npr. otrok letuje s stricem)
  Že pred odhodom na letovanje morate kot zakoniti zastopnik ali skrbnik otroka (npr. mati) podpisati posebno izjavo (Priloga 2), da bo vaš otrok koristil bon po tretji osebi. To izjavo mora tretja oseba (npr. stric, babica, teta, sosed, razni klubi, …) v postopku koriščenja bona predati receptorju. Otrok mora imeti s sabo svoj identifikacijski dokument. Tretja oseba bo zase in za omenjenega otroka izpolnila le en obrazec (priloga 1).
   
 3. Izjava o prenosu bona (Priloga 3: npr. babica podari bon vnuku)
  Že pred odhodom na letovanje mora babica izpolniti posebno izjavo o prenosu bona na vas (Priloga 3).  S seboj  morate imeti tudi svoj identifikacijski dokument. Receptorju povejte, da bi rad unovčil svoj bon in še bon svoje babice. Pri tem se ravnajte po navodilih receptorja. Predati mu boste morali izpolnjeno izjavo babice ter izpolniti obrazec priloga 1, 
Prijava na novice

Prejmite najboljše ponudbe