Dolina reke Soče

Od kraškega izvira sredi Julijcev prek brzic in slapičev v Trenti do korit in tolmunov v Bovški kotlini smaragdni odsevi burijo domišljijo, vznemirjajo čute in božajo poglede.

Za mnoge najlepša evropska reka pod okriljem dvatisočakov v žive skale zarisuje najtesnejše soteske, v prod vtiska svojo najširšo strugo, morju prinaša svoje najsilnejše hudourniške vode. Zdaj strastno razpenjena, zdaj deviško mirna preseneča z življenjem v sebi. Zdaj ujeta v ozka korita, drugič široko razlita očara in začara SMARAGDNA REKA SOČA.

Svet ob Soči, ljub že davnim prednamcem, je privlačil Trentarje, ki so se kot prvi vodniki podajali na najvišje vrhove. Zapeljeval je iskalce čudežne rože mogote, mamil je lovce, ki so sanjali o najdragocenejšem zlatorogu. Mikal je Habsburžane in Benečane. Bij je prizorišče najhujših bojev prve svetovne vojne.

Danes privlači z neokrnjeno naravo, z rastlinskim in živalskim bogastvom , s kulturno dediščino, z z brezmejnimi možnostmi razgledovanj, potepanj, preizkušanj moči z uresničevanj sanj – DOLINA SOČE

Galerija