Zip line – Učja

Bovec zipline Učja Eco Adventures

Med pobočjema Kanina in Stola se nahaja nedostopna dolina Učje. Skozi njo teče reka Učja, ki izvira na sedlu Carnizza v Italiji in teče po slikoviti dolini na vzhod v Slovenijo  do vasi Žaga, kjer se izliva v Sočo. V Sloveniji je Učja zarezala ozko in težko dostopno rečno korito ter izdolbla številne nedostopne tolmune. Jeklenice različnih dolžin, napete čez  kanjon doline Učje, vam bodo skozi ptičjo perspektivo odprle pogled na to nedotaknjeno naravo in njeno okolico. In ne samo to. Čaka vas več kot dve uri zabave za vse generacije.

ZIP LINE AVANTURA:

Z vozili se odpeljete do štarta, ki je od Bovca oddaljen 9 km. Ko boste prispeli na štartno mesto, vam bodo vodniki razložili osnove, nato se boste v našem trening poligonu na 20 m dolgi jeklenici preizkusili v testnem spustu.

Zdaj ste pripravljeni na zipline. Čaka vas pet jeklenic različnih dolžin (od 250 – 400m) , ki vam v višini 100-150 metri nad reko Učjo  nudijo poleg adrenalinskega spusta še čudovit razgled  proti kanjonu doline Učje, strugi Globoškega potoka, pobočju Krna s kobariško kotlino, dolini Soče, bovški kotlini  in naši najvišji gori – Triglavu. 

In ne samo to. Izkušeni vodniki, ki vas spremljajo cel čas izleta, vas bodo poučili tudi o zaščitenih živalskih in rastlinskih vrstah v dolini Učje in o njeni zgodovini. Dolina Učje je namreč zavarovano območje in spada pod okrilje Natura 2000.

ZIP LINE INFO:

Odhodi: vsak dan v tednu: 10:00, 13:30, 17:00.